DARK SKY MØN


MØN & NYORD • INTERNATIONAL DARK SKY PARK AND COMMUNITY 


Natten på Møn er mørk. Så mørk, at Møn og Nyord er udnævnt til Nordens første Dark Sky Park og Community. Her er nattemørket beskyttet mod lokal lysforureing, og det giver dig det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen.


Dark Sky Park er et område med ekstraordinære stjerneklare nætter og et natligt miljø, der er specielt beskyttet for sin videnskabelige, naturlige, uddannelsesmæssige og kulturelle arv, og hvortil der er offentlig adgang. Dark Sky Park findes 44 steder i verden, men heraf kun ni andre steder i Europa. Møn og Nyord er det første område i verden, som er blevet udnævnt både som Dark Sky Community og Dark Sky Park. 


På Lykkemosegaard overnatter du ”ude midt i ingenting” og det giver dig alle muligheder for at nyde nattehimlen. Vi har endda et særligt stjernekigger-shelter, hvor taget er gennemsigtigt.
På vores Dark Sky udkigspost i det sydøstligste hjørne af grunden har du udsigt til nattehimlen over Høje Møn og Østersøen. Ud over stjernehimlen ser du her også lysene fra skibene på havet og fra Møns Fyr helt ude ved Klintholm Havn – og da vi har langt til naboerne, er du ikke generet af lys fra dem.


Du kan læse mere om Dark Sky Møn og Nyord here